Home Sport Milani përballet me një hetim tjetër nga UEFA

Milani përballet me një hetim tjetër nga UEFA

0
Milani përballet me një hetim tjetër nga UEFA

UEFA ka njoftuar se Milani është referuar në Dhomën Gjyqësore të CFCB-së për më shumë shkelje në Fair Play Financiar.

Një deklaratë e lëshuar nga UEFA të mërkurën konfirmoi se Milani kishte dështuar të pajtohet me FFP sezonin e kaluar dhe gjithashtu fushatën aktuale.

“Dhoma hetuese e Trupit Kontroll Financiar të UEFA (CFCB) ka komunikuar sot vendimin e tij për të referuar rastin e AC Milan (Itali) në dhomën e gjykimit të CFC pasi klubi nuk ka arritur të përmbushë kërkesën për pushim gjatë periudhës së monitorimit të vlerësuar në sezonin aktual dhe duke mbuluar sezonet 2015-16, 2016-17 dhe 2017-18”, thuhet në deklaratën e UEFA-s, përcjell ORAinfo.

“UEFA nuk do të bëjë asnjë koment të mëtejshëm për këtë çështje derisa një vendim nuk është ngritur nga dhoma gjykatore e CFCB në këtë rast”.

“Ky gjykim nuk lidhet me vendimin që u bë nga gjykata e CFCB në dhjetor 2018 dhe ishte duke mbuluar sezonet 2014-15, 2015-16 dhe 2016-17”.

Rossoneret u vleresuan vetem nga Dhoma ne Dhjetor, kur atyre iu tha te thyhen madje edhe deri ne vitin 2021 ose do te restaurohen ndalimet e tyre evropiane.

Sidoqoftë, ky ishte një rast i veçantë pasi mbulonte sezonet 2014-15 deri në vitin 2016-17. /ORAinfo/